| Autorius |
"Lietuvos balsai", "Dainų šventė"... kas toliau? |
kaimynas
Narys
Įstojęs: 19.04.09 |
| Pranešimas nuo 2009-05-15 02:30 |
|
|
Šiais metais ATSITIKO. Net nežinau, kaip kultūringai išsireikšti. Ne kultūringai paprasčiau.
"LB" parodė visuomenei, kad chorinis dainavimas gyvas, turi tradicijas ir vis dar yra vienas iš tų kultūros reiškinių, iš kurių galima daryti BABKES. Iš projekto laimėjo tik TIKRAI TALENTINGI PRODIUSERIAI.
Pralaimėjo choristai, nes pamatė, kaip iš jų gali tyčiotis žmogelis už (1000 lt x pasirodymų kartų). Pralaimėjo kūrėjai, nes ŠIAM projektui reikalingi buvo kūriniai, atitinkantys vaizdelį (taip ir prisimena "kariškas, mano naujas kūrinys" . Pralaimėjo vertintojai: vieni - nes prarado tikėjimą, kiti - nes gavo rimtą sąskaitą už SMS.
Drįstu teigti, kad pralaimėjo ir LTR. Didelis klausymas, ar kitais metais chorai, praėję tokį pasityčiojimą sutiks dalyvauti šiame projekte.
Atsiprašau, pamiršau paminėti EŽĮ, jo dėžutės už 7 lt, su galimybe balsuoti dešimt sykiu - tapo deficitu. Tad, laimėtojas - ne vienas.
Iš kitos pusės labai gerbiu kolektyvus ir jų vadovus, kurie nenuleido rankų ir parodė, kad chorinis - kolektyvinis dainavimas. Ir kas daug svarbiau - YRA LYGIS!!!
Be abejonių išskirčiau: KIWI, SOUNDs 'n G, Cementininką, Cantate Domino ir tuos, kas kovos toliau.
KIWI - superinis kolektyvas. Lietuvai - tai svetimkūnis: per daug jaunas, per daug (super)profesionalus, per daug kokybiškas. Kaip ir ekonomikoje, tokie čia nereikalingi. Šio forumo lankytojai turi žinoti, KIEK REIKIA DIRBTI, KAD IŠGAUTI TOKĮ GARSĄ. Ir visiškai nesvarbu, kad merginos daug laiko praleido studijose, už tai reikia jas (ir visų pirma - vadovę) tik gerbti.
SOUNDs 'n G - šauniai atvėrė gospelo kultūrą Lietuvos publikai. Būtent tiek, kiek reikėjo, ir būtent taip - kad apie juos kalbėtų. Jeigu ne du eteriai vieną dieną: būtų ėję toliau...
Cementininkas - gipsas. Tikiu, kad jų pasirodymas įkvėpė ne vieną kolektyvą aukšteksniems siekiams. Nors iš jų visi šaipėsi, bet būtent "Cementininkas" priminė, kad chorinis - užstalės, poilsio ir saviveiklinis dainavimas. Atleiskite visi, kas dešimtis metų solfedžiavo, būtent tokioje aplinkoje, o ne študijuojant penklines, gimsta choristai.
Cantate Domino gerbiu už tai, kad laikėsi savo credo. Nežinau kodėl jiems skyrė užduotis, priešingas kolektyvo dvasiai (bažnyčios chorui buvo skirtos dainos apie 'vyno upelius" ir "rock'n'roll' , bet lygį laikė. Vadovo vietoje būčiau atsisakęs tolimesnio dalyvavimo. Viršūnė buvo "kur modernas liaudies dainoje" ir "ne jūsų daina apie mamą". Tikiuosi, kad tie 6000 (daugiau netilpo) žmonių, atėję pasiklausyti "Prisikėlusio" turi kitą nuomonę, o sausakimša Vytauto Bažnyčia (Vytautinė) Kaune kiekvieną sekmadienį, kvietimas dalyvauti Kalėdos iškilmėse Vatikane, "Aukso paukštė", penkiolika (LB?!) kasmetinių sakralinės muzikos festivalių bei konkursų yra geresnis pripažinimas negu show sėkmė.
Atleiskite "Liepaitės" - jūsų vieta šalia "Ąžuoliuko", "Jaunos muzikos", minėtų "Kiwi"... Gal laimėsite, gal ne - ne taip svarbu. Jūs šaunuolės...
PS. "Congrulationes...". Dainavau apie komunizmą, apie kregždutes, bet apie žmogžudystes neteko... Sveikinu, varom toliau... |
|
| Autorius |
RE: "Lietuvos balsai", "Dainų šventė"... kas toliau? |
Fortuna1
Narys
Įstojęs: 07.04.09 |
| Pranešimas nuo 2009-05-15 09:59 |
|
|
Aciu, uz issamu komentara, bet gal galetum placiau apie savo paskutine eilute??kas cia per dainavimas apie zmogzudystes....???  |
|
| Autorius |
Klasteris
Narys
Gyvenamoji vieta: Kaunas
Įstojęs: 17.10.06 |
| Pranešimas nuo 2009-05-15 11:33 |
|
|
del KIVI garso, butu galima pasigincyti
Su pagarba, Linas Balandis |
|
| Autorius |
senis
Narys
Įstojęs: 10.05.09 |
| Pranešimas nuo 2009-05-15 16:58 |
|
|
|
Klasteri ir ką Tu čia Tamsta gali ginčytis? Męs Tau į ausį neilysim! Ir visai to nenorime. |
|
| Autorius |
kaimynas
Narys
| Pranešimas nuo 2009-05-15 17:29 |
|
|
Fortuna1 parašė:
Aciu, uz issamu komentara, bet gal galetum placiau apie savo paskutine eilute??kas cia per dainavimas apie zmogzudystes....??? 
Prieš 1000 m. buvo vargšas Brunonas ir devyniolika saviškių. Detalės - kantatoje. |
|
| Autorius |
kaimynas
Narys
| Pranešimas nuo 2009-05-15 17:43 |
|
|
Klasteris parašė:
Buvau toje TV studijoje - akustikos jokios. Merginos skambėjo ir studijoje, ir eteryje. O kad jos kiekviena atskirai solistė ir (būsima) žvaigždė - OK.
Neįsivaizduoju, kas gali suvaryti į krūvą keliasdešimt paauglių ir, kad jos gaudytų kaifą nuo to ką daro (išskyrus mokytojus/pedagogus).
O garsas iš dėžės, priklauso nuo dėžės. |
|
| Autorius |
Fortuna1
Narys
| Pranešimas nuo 2009-05-15 18:42 |
|
|
kaimynas parašė:
Klasteris parašė:
Buvau toje TV studijoje - akustikos jokios. Merginos skambėjo ir studijoje, ir eteryje. O kad jos kiekviena atskirai solistė ir (būsima) žvaigždė - OK.
Neįsivaizduoju, kas gali suvaryti į krūvą keliasdešimt paauglių ir, kad jos gaudytų kaifą nuo to ką daro (išskyrus mokytojus/pedagogus).
O garsas iš dėžės, priklauso nuo dėžės.
Nu ir as buvau toje studijoje, na tikrai nebuvo ten graziai, kaip jus cia svaigstat atliktos liaudies dainos. Gal jusu ausys labai pripratusios prie pop muzikos, na tada jums tikrai turetu but grazu ir nzn Kivi gal jos ir svetimkunis, kaipcia kazkas sake, bet tikrai neisipaiso chorineje muzikoje. kaip pop jazz soslites taip nesigincysiu super  |
|
| Autorius |
Klasteris
Narys
| Pranešimas nuo 2009-05-15 23:21 |
|
|
KIVI NERA CHORAS!!!!! Apart dziazo, man nepatinka kaip jos dainuoja. Jos neturi geros vokalines mokyklos, viskas perdaug atvira (dziazui gal tai ir tinka, tik ne liaudies dainoms bei dainu sventes repertuarui).P.s. ju dziaziniu kuriniu harmonija destoma siauram isdetyme, nepamirskim, kad siauras intonuojamas daug lengviau nei platus
|
| Autorius |
Klasteris
Narys
|
|
KIVI NERA CHORAS!!!!! Apart dziazo, man nepatinka kaip jos dainuoja. Jos neturi geros vokalines mokyklos, viskas perdaug atvira (dziazui gal tai ir tinka, tik ne liaudies dainoms bei dainu sventes repertuarui).P.s. ju dziaziniu kuriniu harmonija destoma siauram isdetyme, nepamirskim, kad siauras intonuojamas daug lengviau nei platus
|
| Autorius |
Klasteris
Narys
|
|
|
| Autorius |
Klasteris
Narys
| Pranešimas nuo 2009-05-15 23:24 |
|
|
SENIS:
Gerb. Klasteri, malonu kad atsiliepte.
Mano enciklopedija Jums "šneka vėjus". Gaila, kad jaunimas neišmokytas tarybinės cenzųros skaityti tarp eilučių.
Kam reikalingas choras atliekantis kūrinį vienu balsu? Baliui, ir tai tik pabaigoje.
Kodėl reikalia kad būtų daug choristų viename balse? Svarbiausia skambesys.
Kodėl Jūs taip Griežtai matematiškai apibrėžiate iš savo enciklopedijos meno kolektyvą. Daugiau laisvės, Lietuva jau 18 metų laisva.
Paaiškinkite tiksliai kasyra jazas? Kivi choras dainuoja puikiai ne tik jazaa, ar girdėjote jų CD "VERPETO", Švietimo ministerija galetų leisti kartu su muzukos vadovėliais (tik mano nuomonė). Tie patys paukščiai iš Lietuvos balsųvisai ne džiazo kurinys.
Dėl chorisčių skaičiaus tai Jums reikėtų dar kartą peržiųręti įrašą www.lrt.lt.
Konkursas, provinsiališkumas, gal Jūs ir teisus, nes prieš du metus jos nepateko į Dainų dainelę. Labai aukštas Lietuvoje lygis!
Na o man svarbūs visi tie kriterijai, kuriuos išvardino Artūras Novikas.
"Vynuogės žalios ", Krylovas.
Pagarbiai, Senis
|
| Autorius |
Klasteris
Narys
| Pranešimas nuo 2009-05-15 23:31 |
|
|
kam reikalingas choras dainuojantis vienu balsu? Na nezinau, kolega, jus tada esate chorinio meno pseudomegejas. Man juokinga nuo tokiu komentaru... anot jusu unisonas - ne dainavimas, ir skirtas tik baliams. Gerai unisonu padainuot - aukstasis pilotazas pvz D.VErdi Vergu chora is opeROS NabukaS gi jis pagristas unisonininiu dainavimu. Kodel as rasau skaicius kas ko kiek turi sudaryt: Todel, kad yra sudaryti stereotipai... JUS KVARTETA IR LAIKOT CHORU? Ne is mano enciklopedijos, o is nepriklausomos Lietuvos enciklopedijos. Ne as apibreziu, o zmones, siai temai skyria mokslinius darbus etc.Tai JUS cia susimastot choro savoka nustatinet pagal balsu skaiciu...O as rasau,ka mokausi ir ka zinau... Ech... Aplinkui vien pseudo...pseudo...pseudo...
Su pagarba, Linas Balandis
Redaguotas Klasteris 2009-05-15 23:34 |
|
| Autorius |
Hellaene
Narys
Gyvenamoji vieta: Viilnius
Įstojęs: 09.05.09 |
| Pranešimas nuo 2009-05-16 09:39 |
|
|
Atsiprašau,kodėl Liepaičių vieta - prie Ąžuoliukų?
Redaguotas Hellaene 2009-05-16 19:32 |
|
| Autorius |
senis
Narys
Įstojęs: 10.05.09 |
| Pranešimas nuo 2009-05-17 22:40 |
|
|
Klasteri ! Tavo vardas skamba kaip KLASTA!
Kodel Tu mano žinutę 2009-05-12 23:28 datos be mano sutikimo perk4ėlei į naują forumą data 2009-05-15 23:24. Aš jos nerašiau tada, rupūže Tu neraluotas. Tai toks pat nesažiningas veiksmas kaip ir subalsuoti telefonais už savo vadovo chorus. Ir iš kur pas Tave tiek galimybių kaip pas adninistratorių.
Aš labai įsižeidęs. Senis |
|
| Autorius |
Klasteris
Narys
| Pranešimas nuo 2009-05-17 23:21 |
|
|
Ikeliau del to,kad galeciau i ja atsakyt,nes nebuwo galimybes anam forume to padaryt,paprasciausiai nespejau:-) i teisma siulyciau mane paduot:-) o del klasterio...pasiziurekite i tarybine enciklopedija,gal bus parasyta:-) del izeidimo... Na,mane ir gal zeidzia jusu nemotywuotas dezinformacijos skleidimas:-) santykius aiskintis galima parasius laiska priwaciai,nebutina skalbtis baltiniu wisu akiwaizdoj:-) sekmes:-)
|
| Autorius |
Fortuna1
Narys
| Pranešimas nuo 2009-05-18 08:37 |
|
|
|
Nu Seni tu cia ir pavarei, taip ant zmogaus negraziai pavarei....:/Cia 100 kartu gedingiau, nei palaikyti savo chora ir balsuoti uz ji...Geda tau... |
|
| Autorius |
RE: zmones, turekit sazine |
kaimynas
Narys
| Pranešimas nuo 2009-05-18 19:33 |
|
|
nusikeiksiu nors ir 30 kartu, jeigu tie kas raso topikus, paneigs, GARSO KULTURA TURI BUTI!!!
kiwi to pasieke, ir eikit visi velniop, jeigu galvojat, kad tai daroma viens, du ir ...
Nereikia taip baisiai visu siusti velniop. Komentavimo kultura irgi turi buti.
Moderatorius.
Redaguotas andrius 2009-05-21 17:28 |
|
| Autorius |
kaimynas
Narys
| Pranešimas nuo 2009-05-18 19:52 |
|
|
Klasteris parašė:
KIVI NERA CHORAS!!!!!  Apart dziazo, man nepatinka kaip jos dainuoja. Jos neturi geros vokalines mokyklos, viskas perdaug atvira (dziazui gal tai ir tinka, tik ne liaudies dainoms bei dainu sventes repertuarui).P.s. ju dziaziniu kuriniu harmonija destoma siauram isdetyme, nepamirskim, kad siauras intonuojamas daug lengviau nei platus 
Atsiprašau, o kas tada choras? Jos gaudo vieną bangą ir skamba. Choras - skambesys iš vidaus. Jeigu vieni skamba džiazovai, o kiti -grigališkai, tai tik gerai: pasirodo yra ir kitokių skambesių.
Kiwi buvo verti finalo - vien tik todėl, kad parodyti garso kultūrą.
Man net keista, kodėl nepriimate KITOKIŲ.
PS. davai pavarom pora šimtų metų atgal, ir visi būsim slaviški, visems suprantami, vienoj harmonijoj ir niekam neįdomūs. po to bus ciurlioniai, naujaliai ir viskas iš pradžių (ačiū Dievui baigėsi rinkimai).
Kaimynas |
|
| Autorius |
saulytea
Narys
Įstojęs: 19.05.09 |
| Pranešimas nuo 2009-05-19 13:42 |
|
|
|
bet -tai KIVI niekada nebuvo ir nebus choras.Kiek zinau,jos netgi isizeisdavo-jei budavo pavadintos choristemis-joms gi ne LYGIS. bet kai jau TV,tai sugebejo ir apsimesti. |
|
| Autorius |
madeira
Narys
Gyvenamoji vieta: Vilnius
Įstojęs: 11.05.09 |
| Pranešimas nuo 2009-05-19 19:33 |
|
|
Na Saulyte tikrai labai prajuokinot Kivi taip gerai apsimetinejo choru, kad net keturiose turuose sudalyvavo, komisija dar iki siol tikriausiai to apsimetinejimo ir nebutu pastebejusi, jai ne ziurovai...
Kivi jau iskrito is sio choru tv show, linkiu joms sekmes kituose konkursuose, liepos men. dalyvaus prestiziniame pasaulio choru konkurse Pietu Korejoje!
O sestadieni savo balsa atiduosiu uz Jaunyste |
|